Endelig er VR modent for bruk i skole. For et år 2019 ble! Ekte VR til priser skolene kan leve med er endelig her. Etter flere år hvor VR er spådd å bli det neste store, har teknologien fått gjennombruddet vi har ventet på med Oculus Quest. Standarden er satt og VR har plutselig en lysende framtid.

HTC Vive og Oculus har vært de førende merkene innenfor mainstream VR siden 2014. Og da regner vi ikke inn minimalistløsninger med mobiltelefon i pappbrille. Google og andre har lagt ned slike løsninger da det knapt viser 20% av hva VR har å by på. Tiden for VR starter for alvor nå, og det er Oculus som står for det store gjennombruddet. Oculus Quest er blitt den nye standarden som alle andre tilbydere må måle seg mot. Redaksjonen har testet den nye løsningen fra Oculus og er imponert over hva løsningen gir for pengene. Oculus har klart de hårfine kompromissene som skal til for å balansere ytelse, vekt, tracking, batteritid og komfort. Alle vi har snakket med er imponert over hva løsningen leverer. Oculus har lagt til rette for å koble Quest til PC slik at vi får tilgang til hele PC katalogen med programvare også. Google Earth VR er f.eks en av killer appene for skole som dessverre enda ikke lar seg kjøre standalone. Vi setter umåtelig pris på at Oculus da gjør herligheten tilgjengelig via en rimelig USB løsning.

Vi deler to norske tester dere kan kose seg med:

VR entusiast fra Randaberg, Odin Nøsen sin test fra 11. jan 2020. «Oculus Quest inntar VR-tronen«. Odin er jo en del av nettverket Spillpedagogene og har helt sikkert en tydelig kommentarstemme for VR i skolen framover. Vi ser fram til spennende dialog om VR skole de neste par årene, Odin 😉

Tek.no sin test fra 25.05.2019. «En perfekt balanse mellom kraft og enkelhet«.

Så må vi også unne oss et 2019 høydepunkt. Det er John Carmack’s keynote fra Connect 6 i september. Carmack er en av pionerene i bransjen som står bak Oculus sine første VR briller. Han har ledet Oculus med fast hånd, også etter at Oculus ble kjøpt opp av FaceBook. Dersom du ikke er teknisk interessert skal du i hvert fall unne deg å høre åpningen hans. Han feirer øyeblikket over å endelig være der de drømte fra starten. Å ha et produkt som Oculus Quest.